Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorrow, and I'm so, so sorry!


Mumiegraven


Nej, nu skall jag gå och titta
på den djupa mumiegraven
Nej, nu skall jag gå och försvinna
samt i tid och rum bli ånga
Nej, jag låter ingen veta
vad jag just för stunden heter
men jag heter Ljus och Mörker
men jag heter Ingenting

Nej, nu skall jag inte låtsas
att jag känner Mumiekungen
Nej, nu skall jag rakt inte låtsas
att jag någonsin var äkta
Nej, att synas är att plikta
för vad minnet spottar ur sig
men jag ångrar ganska mycket
att en gång ha varit ung

Nej, men hej på dig i spegeln
pudra över blossande kinder
Nej, ack nej, du kan inte visa
dig som vore du av jorden
Nej, för ingen skulle tro dig
så stig ut från toaletten
men du vågar inte rusa
ty du vågar inte ses

Nej, nu vrålar jag från graven
det är trångt och ensamt här inne
Nej, jag ljuger inte om detta
som så uppenbart är sanning
Nej, nu skall jag nudda locket
på den dyra fina kistan
men man märker säkert inget
och jag heter Ingenting.



3/2 2017




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-04 10:44



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
så sorgligt och starkt med bärande rytm - tänker mig den sjungen med toner i både moll och dur- vacker
2017-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP