Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm...och varför jag inte bryr mig

De är inte värre för mig att någon dör i Stockholm som i Uppsala som i Uganda. De är alla okända människor för mig. Jag vet hur fuckad denna världen är. Man behöver bara gå till den lokala affären för att se det. Men förstår att folk som varit med om och upplevt de är helt förkrossade... Men jag va inte där och jag såg det inte. Så jag bryr mig inte. Jag hade min livs dag igår. Cyklade 8 mil direkt efter jobbet och vädret och vägarna var helt enkelt sagolika. Folk dör varje dag "för tidigt" både i Sverige och i andra länder.. Men jag blir inte bestött av att få höra det längre för jag lider inte mer med någon bara för att denna är Svensk. Bara personlig relation avgör hur illa berörd jag bli... och att stå och se det skapar personlig relation. Men de värsta är alla som skriver och tar tillfället iakt att visa vilka moraliska mästerverk dem är... å de skvätter så mycket medlidande och självgodhet i vad enda rad de skriver att en mår illa... och det är problemet med sådana här händelser. De som borde diskuteras öppet och ärligt kommer inte fram. endast via en öppen och ärlig dialog kan sådana saker förhindras... we reap what we sow...
folk dör varje dag en förtidig död. Och de vet jag. Jag bär med mig det som en melankolisk känsla. Jag känner det ibland folk. Och de gör mig starkare. Men jag tänker inte känna saker för media eller andra säger att jag ska. Inga böner eller speciella tankar till just Stockholm idag... eller imorgon... Detta pågår hela tiden... Jag tänker på hur dumt och korkat och orättvist de är varje dag... oavsett hudfärg eller land... Men jag blir inte bestött. Folk som styr denna världen vill ha det så. Och de flesta är bara intresserade av att åka med... Inget annat. Vi hade kunnat utplåna allt lidande om vi bara velat.
Men folk vill inte.
så hyckla inte.
jag är ärlig... kanske den enda som fortfarande är det... Jag har inget agg mot Stockholm. Jag tycker folk är löjliga och lättlurade och kan inte hantera sina känslor och jag kan se hur det förslavar oss... och de är kanske de tråkigaste av allt.




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-08 09:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En människa kan omöjligt bli känslomässigt berörd av allt ont som händer i världen...vi kan tycka det är hemskt med alla rapporter media kommer med, men det är allt...kanske många reagerar mer när det händer lite närmare...håller med dig i mycket av ditt resonemang...
2017-04-08

  objekt3
Om trafikolyckor och terrorism: http://losslapptheten.blogspot.se/2017/04/lahore.html

2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson