Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bläcket

Det varma ljuset lutar sig mot ditt ansikte

Och fyller dina fåror med bläck.

De ristade
De karvade
Ur natten.

Sucken ekar fortfarande i sin spegelsal,
Och minnet pratar med sig själv.

Du sitter ändå där
Nyss kysst av ljuset.





Fri vers (Fri form) av tomas nannesandberg
Läst 545 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2017-02-15 05:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns en stark poetisk känsla i dessa rader, som har en alldeles egen lyskraft, ett personligt ansiktsuttryck. Vartenda ord är guldstoff. I synnerhet älskar jag assonanserna som förstärker ljusets innebörd i sista raden: "Nyss kysst av ljuset". Strålande!
2018-01-27

  McLashlan
Illuminerande vackerhet förpackat till en anspännande helhet. ja mycket fin poesi helt enkelt!!
2017-04-15

    Shush
underbar nattläsning.
mjukt, behagligt.
2017-02-19

    ej medlem längre
Orden fyller alla mina sinnen - vacker och berörande.
2017-02-17

  Annie b'larsson VIP
Vacker poesi, stilrent. Snyggt.
2017-02-16

  Alexius Sjöberg
Dina ord gör verkligen dikten rättvisa. Jättefint!
2017-02-15
  > Nästa text
< Föregående

tomas nannesandberg
tomas nannesandberg