Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollet 2

Mitt i satte sig ett troll och började smaska

spåret blev en blodröd tråd
vi tog tag i den och började följa
som en stickad tröja som försvann

Nej, nej, inga troll här sa dem
men
Ok, den är ofarlig, helt klart
ok, men
Den är bara vilsen, lite hungrig
Den stör!!!! röt en björn
Ok, vi ringde städpatrullen,
de körde antiseptiskt

Så ja, den var fet, den gillar att äta.
knastret försvann..


jag håller din nu så mjuka hand, sakta leker vi igen

En dag står du där allvarligt mitt emot, dina tår nuddar mina
dina ögon håller kvar
I
på natten brister vi samman
samma
samma troll, frågar jag?

Inga mer tecken, inga mer nystan att lösa,
nu faller vi
I
I
I
In i fablernas värld
jag biter ett grävlingsflin
och flinar bort allt ont
bollar med sanning och
konkreta ting
det knastrar

"Håll mig hårt" viskar din kropp
och jag håller med ben och tassar och lovar
vi gräver gångar ut
vi skapar glashus nu
inga gömslen mer
inga troll
Jag nosar dig, din lukt din mjuka päls
och jag




Fri vers av pips
Läst 246 gånger
Publicerad 2017-02-16 07:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pips

Senast publicerade
Fladder
Här
Trollet 2
Mary
* Se alla