Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fladder

Forskningen säger vi är sociala varelser först och främst.

Inte empatiska.
Inte logiska.
Inte filosofiska.

Vår intuition fladdrar ensam i källardraget.

Alla vet att vi står inför ett helvetes-ras.
Vi står och diskuterar, vi pläderar, vi argumenterar
vi slåss, vi krigar och vi vänder oss bort.

Vi vänder oss inåt i gruppen, klanen, folket.
Vi vänder oss bort ifrån dig, den andre, vilden
eller dåren, den svage, den oproduktive.

Vi skapar små nya grupper, vi sluter samman för
striden, den kommer. Tro mig säger fladdret, den kommer.

Ingen lyssnar på logik längre. Ropar högt
den vägen leder ingen vart!
Vi kan inte vandra dit, var gång,
blir det massdöd, katastrof och förintelse.
Alla förgås, alla grupper, alla dumma, alla snälla
alla svaga, alla starka, alla arter, all vår framtid.

Kan vi lyssna på logik och filosofi. Inte om dem och vi.
Inte om levnadssätt, utan om livet i en långtid,
i en framtid,

Fladdret talar, talar, talar, talar, talar, talar
talar talar
intensiteten dalar dalar
dalar, dalar, dalar,
dalar
förhalar




Fri vers av pips
Läst 150 gånger
Publicerad 2017-03-01 02:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pips

Senast publicerade
Fladder
Här
Trollet 2
Mary
* Se alla