Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi har olika födelsedagar för olika personer. Vi föddes och föds kontinuerligt på olika tider för olika människor.


Dina tusen och en födelsedag!

Du föddes under tusen och en tystnad
De flesta ganska korta, men olika långa
En tyst promenad,
En tyst häpnad,
En tyst blick i natten
En tyst minut efter skratten
Än idag,
Kan jag inte din riktiga födelsedag
Var det andra september?
Eller sista november?
Mitten på februari?
Kanske var det december?



Tusen och ett minne!
Tusen och ett kalas!
Alla dessa kommer jag ihåg
Jag kommer ihåg när månen hade sin fest
Tusen och en stjärna dansade natten lång under min hatt
Tusen och en fjäril kittlades under min tröja



Tusen och en ängel
Levererade dig under tusen och en tyst stund
Bit för bit
Jag kommer ihåg
Hur jag lappade ihop dig
Blick för blick
Hur jag limmade ihop dig
Kyss för kyss!



Det var så du föddes!
Jag kommer ihåg allt detta,
Jag kommer bara inte ihåg när.




Fri vers (Fri form) av MinaTusenOchEn
Läst 290 gånger
Publicerad 2017-02-20 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MinaTusenOchEn
MinaTusenOchEn