Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

finns inuti

 

 

Så dröjer sol vid grangrensfrostens droppar

och vidare med  glansen i dess strålar

nu bränner kinden som din värme målar

Ser skatans skutt när hon på skaren hoppar

 

Mitt öga gläds åt ljusspelet i dagen

men saknar dig din närvaro ditt skimmer

Jag tror mig se dig uti soldisflimmer

och minns med kärlek anletsdragen

 

Jag lutar mig mot väggen fylls av minnen

ser molnen rinna fram mot blåa skyar

Bak björkars lila kronor väntar våren

 

Ur längtans sörja lyfts jag upp mot vinden

Termiken har fått grepp om mig Jag ryar:

”Jag vill vi möts när blommor färgar snåren”

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Per Rydberg
Läst 388 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-02-24 15:18



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Så mycket som är fint i denna dikten.
:´(

Naturen är bara för vacker ibland.
2017-03-01

  Goraxy 89 Orion VIP
Vackert Så!!!
2017-02-26

  alicja lappalainen VIP
känslan och naturen står i samklang med rytmen.
2017-02-24

  Kim VIP
Perfekt ordval för sånt som knappt går beskriva i naturen!
2017-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg