Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Per Anders Fogelström skrivit kontrakt med Disney

Året 1860 var staden Ankeborg ännu i sin linda.
Det var ont om mat och befolkningen tvingades leva av dom skulor dom kunde tänkas hitta på avskrädeshögarna.
Farmor Ankas skörd hade slagit fel de senaste två åren. Hennes dräng, Mårten Gås, hade en morgon varit försvunnen och de få tillhörigheter han hade i sin ägo var även dom borta.
Jag har ändå inte lång tid kvar. tänkte Farmor Anka där hon satt ensam i skenet av det lilla rummets enda ljus.
Men vem ska ta över gården när jag är borta? funderade hon vidare.
Visst var de tre knattarna nog så duktiga gossar men ännu var dom för unga för att sköta en gård med alla dess sysslor. Tjatte var dessutom njursjuk och doktorns prognos hade inte varit god.
Deras förmyndare, Kalle Anka, tillhörde en av de mer lyckligt lottade invånarna. Han lyckades ibland få tillfälliga påhugg i von Ankas Manufakturverksamhet.
Ägaren Joakim var hans farbror men Kalle njöt få fördelar, om ens några, av deras släktskap.
Kalle hade även en glädje i sin fästmö Kajsa, men dom var noga med att hålla på sig. Dom vågade ej riskera att fördärva deras bräckliga lycka genom att gå hela vägen, även om
Kalle Anka kunde vara nog så påstridig när han druckit.
Vintern 1860 blev den strängaste i mannaminne och många skulle komma att frysa ihjäl.
Detta mycket på grund av att en stor del av invånarna saknade byxor.




Övriga genrer av Isla Estrecho
Läst 793 gånger
Publicerad 2006-05-20 02:12



Bookmark and Share


  aftermath
en sån här story e precis vad jag behöver idag.
fulländad berättarteknik kryddad med härligt absurda kopplingar som väcker mitt skratt!!
2006-06-07

  MissAbstraktInBaktakt
men gudars, vilken härliga berättarteknik du har! Jag leeeer av slutraden =)
2006-06-03

  madinsane
du är enorm. är det såna här berättelser du kommer att läsa för mig när jag ska sova nu när vi bor ihop? ;)
2006-05-20

  DanSan
*

Ja jag garvar hahaha

tur att Fogelström inte fick kontrakt med Disney . . .

tänk på alla stackars barnen som skulle gråta sig till sömns!!!

Och alla vi vuxna barn som skulle sluta skriva på poeter och

bara sitta och läsa Kalle Fogelström hehehe

MVH Dan!!!


*
2006-05-20

  sol
*pucko*



(geni)


.
2006-05-20

  Nem
Så negativ är väl inte Fogelström? :)
Skönt med lite mer verklighet än Disneys....
2006-05-20

  K*
det känns helt klart som om de bor i slummen runt eller i Vita Bergs Parken . slutraden är ju bara för bra och framkallar skratt här hos mig .
2006-05-20

  Svante
Kul text. Jag har läst mycket Kalle Anka i mina dagar, men tyvärr inte så mycket av Fogelström som jag borde ha gjort. Det här var en skön blandning.
2006-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho