Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hasta la Victoria siempre!

\"Hasta la Victoria siempre!\" som comandante Che sa.
Alltid mot Segern!
Che betyder kamrat.
Min livskamrat heter Seger. Jag har segrat.
Soy conquistador del amor. Jag är erövrare av kärleken.

Tänkt till. Tänkt om. En fet skärpning på hjärnplan.

Jag har aldrig tänkt positivt om saker som giftermål.
Men om kärleken är målet.
Om kärleken faktiskt är det goda giftet i blodomloppet.
Det som gör att kroppen slår bakut
och inte fungerar som vanligt.
Då vill jag inte ha något motgift.
En hemgift vill jag däremot ha som en liten baktanke.
(En whiskey i köket räcker gott och väl.)
Giftermål måste ju faktiskt vara något att ha i åtanke.
Om ringen är en symbol för ett gemensamt mål.
Om målet är kärleken.
Om Segern är målet.
Om ringen är rund och utan slut.

Anledningen till min aversion mot giftermål har alltid varit att jag inte vill ljuga för prästen.

\"I nöd och lust tills döden skiljer er åt... och så vidare...\"
(Dessutom skiljer döden bara åt personer på ett fysiskt plan)

Men jag behöver ju inte ljuga längre,
varken för mig själv eller andra.
Allt är på allvar fast livet givetvis är en lek.
Men man leker inte med kärleken.
(Har jag lärt mig)
Kärleken är lösningen på allt.

Naivt påstående kanske.
Men kolla vad jag, efter självständigt tänkande, nyss kontrollerade för att inte göra bort mig fullständigt: Svenska Akademiens Ordlista:
\"Naivitet=själens sanning\"

Och om något Nederlag någon kväll skulle snegla mot mig och säga:
\"Kom med mig!\", \"Ven conmigo!\"
Då skulle jag säga: \"Nej!\"
Jag har hittat min stig i livet.
Den går alltid mot Segern. Hasta la Victoria siempre.

Jag älskar Segern!




(Un año ya y aún contando.)




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 1899 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-01 16:22



Bookmark and Share


  Della K
Hasta hasta... mot kärleken!!

Du kan du!

Ännu en seger för dig.

:)
2008-10-15

 
Fin ordlek, språket rör sig som i en cirkel, som i en ring (como las ranas pequeñas), och man blir glad, men kanske trött? Som om man, med logiska resonemang letar sig fram till koden som kan få livets stora hänglås, det som hänger i målsn..målkedjan, att klicka till och öppna sig. Och så gör den ändå det; con fuerza - todavía con calma.
Que te vayas bien muchacho ;)
2007-12-17

  Mr. Andersson
Så Mathias.. Du har lyckats här, otroligt bra.

\"Allt för seger!\"

Veras Maniac
2007-12-04

  Smultris
Mathias Mathias :)
2007-12-01

  DanSan
******************************

Klockren som alltid vännen hahaha . . .
Åh du e bara för underbar Mathias, den
här var rena njutninge . . .

. . . men fortfarande läser jag den med
ett leende på läpparna och tänker på
. . . i Haile Sellassies skägg , , , hehehe

*APPLÅD*

******************************
2007-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho