Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta mig härifrån

Du har mig
jag är din ängel och hammare i vapenskåpet

vi är upptäckta och samlade inför varandra
vi är kapitalistarnas värsta skräck
sista zenbuddisterna högt uppe i örnnästet
munnen kan dig
men ändå är du en irriterande låga svetsande i min självbild
på de känsligaste ställen

jag älskar dig
blåaste mes i februaribusken
jag vägrar rimma
jag vägrar rimma

du såg mig
åt min sorg som en påse marknadskarameller
vi låg på soffan
låg vid sjön
jag har varit i alla dina hål och nosat in
slickat på såret en miljon gånger du är fanimej min!

skamlösa skogar breda ut täcke efter täcke
släppa loss sina tusenstjärnor
ja vi är fredsforskare i
horisontalen diagonalen marginalen
ja vi bidrar med samhällets största bristvara
//att se varandra//

helig vrede och mjukaste rede
jag vägrar lyfta min hand till strid
jag andas syrenhäck
är väck på syrenhäck
är Bullerbybakad och grym
vill bara leka resten av mitt liv.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 548 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-02-28 17:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra skrivit...
2017-03-24

  Ronny Berk
bildrik och tänkvärd !
2017-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text som porlar som en vårbäck!
2017-03-06

    Tommy M
Härligt originellt bildspråk!
2017-03-04

    ej medlem längre
orginell och uppfriskande skön dikt! tack. applåder såklart.
2017-03-01

    ej medlem längre
snyggt diktad. mångordig och bra. lämnar inget övrigt att önska.
2017-03-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart diktat med lekfull ton. Att inte låta livets vedermödor övermanna oss i svart.
2017-03-01

  Mats Edin VIP
Skönt driv från början till slut
Gillar!
2017-03-01

  Nanna X
Härligt lekfull text. Jag vill också leka resten av mitt liv.
2017-02-28

    ej medlem längre
dags att plocka fram en påse luft-
från en bättre "vårtid"
jamenvisst! +
2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP