Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gruva

 

Gruva du utdöda

din storhet är

alla stenar brutna

fulla av liv

 

På livets stig

födde du bygden

malmen som bröts

formades till guld

 

I arbetes flit

danade du pojkar

manfolk blev män

gav dem stoltheten

 

Nu råder tystnad

inga människor vandrar

den långa vägen

uppför Suckarnas backe

 

Öde vilar staden

allt är tomhet

i ledsna hjärtan

finns en undran

  

Gruva du åderrika

i din hemlighet

gömmer du ännu

obrutna rika skatter ?

 

 

 

 

 

                                                                




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-02 10:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och bra framfört
2017-03-05

  Annie b'larsson VIP
I din dikt bevarar du dessa människors minne, så de inte försvinner. Det är verkligen värt en lång, varm applåd!
2017-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om ett samhälle i förändring!
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP