Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU GÅR DU LJUSETS VÄG

 

Så fick du

äntligen gå

 

ljusets väg

från smärta bort

 

jag står kvar

med hjärtat fullt

av minnen

 

om skratt och dans

på solsemester

utan man och barn

 

hemligheter

som bara var våra

 

hur vi arbetade

tillsammans snabba

samspelta

 

men handstilen blev ful

knappt läslig

 

så blev du sjuk

och talet svek

 

vi lekte gäster

med gester

vid kaffestunden

 

faan, ropade du

med eftertryck

 

när din hjärna

vägrade lyda

 

jag såg

oförstående ut

gissade vilt

 

till slut blev det rätt

och solskensskratt

 

nu går du ljusets väg

med alla ord på plats

 

kroppen helad

frisk och stark

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-03-02 17:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vacker minnesdikt...det är nog inte så dumt att få gå ljusets väg...
2017-03-06

    ej medlem längre
innerlig hyllning, avskedsdikt, mycket vacker och vällödd... finns det en andra sida så torde detta gripande stycke med lätthet färdas bortom vår handgripliga verklighet och nå fram till den berörda... varm med en emellanåt även lätt humorfylld ton, jag tycker det är grymt svårt att skriva sånt här, men jag tycker du gör det mycket mycket väl! tack.
2017-03-06

  Lars Hedlin
Fint hyllat
2017-03-05

  Valter Örn VIP
Nära och kärleksfull skildring av vänskap
bortom krämpor och tillkortakommanden
Och bortom tid och rum.


2017-03-03

  KattenKin VIP
Kärleksfullt porträtt, grymt när hjärnan går iväg i förväg, fast man borde ha så många år kvar. Fint du minns din vän.
2017-03-03

  Blomma-Stjärna VIP
kärleksfullt och tragiskt - går rätt in i hjärtat!
2017-03-02

    ej medlem längre
Så fint och kärleksfullt skrivet till en nära vän.
2017-03-02

  M.Eta
Text som berör. Fint!
2017-03-02

  ULJO
Briljant
2017-03-02

    Dan Myrbeck
Fint skrivet.
2017-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om kärlek, värme och gemenskap både i livet och efter döden!
2017-03-02

    ej medlem längre
En mycket vacker hyllning.
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP