Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett litet frö slog rot







Kunde blivit en rak och hög fura


jorden var eländig
och blåsten pinande


blev en martall






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-03-05 12:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...så kan det bli när man måste anpassa sig...
2017-03-07

  Salvation Pepper
Anpassningens klokhet.
2017-03-07

  Magdalena Eriksson VIP
känner igen detta
2017-03-06

  Eva Helene VIP
Att få växa i god jord är av vikt för allt levande. Fint!
2017-03-06

  StinaJ VIP
Insiktsfulla ord.
2017-03-06

  Gunnel Eriksson VIP
Även en martall hat ett
existensberättigande
2017-03-06

  aol
Ja man böjs under livet blir gärna då som en martall, fint berörande skaldat,
2017-03-05

  Blomma-Stjärna VIP
bra liknelse! -gillar också kommentarerna du fått, särskilt dem som bedömer martallar vackra och tåliga och jaybirds kommentar om konsertpianistens gitarr av bästa virket; vindpinade träd med täta årsringar!
2017-03-05

  Rise Little One
Krafter finns alltid i dina ord!
2017-03-05

    ej medlem längre
En martall har starka rötter och står emot alla vindar - dessutom är de vackra!

2017-03-05

  ULJO
livet har sina förväxlingar och ödet styr
2017-03-05

    jaybird
Till konsertgitarrer väljs vindpinade träd med de tätaste årsringarna.
2017-03-05

    ej medlem längre
Livet beror på jordmånen -men det är ändock ett värdefullt liv :)
2017-03-05

  Blått Norrsken VIP
En bra liknelse med livets olika öden . Individer i dålig social hemmiljö krymper oftast och går inte mot toppen . Om de förstås inte är maskrosbarn.
2017-03-05

  Maria Sundelin VIP
En envis och tålig växt
Kramar
2017-03-05

    ej medlem längre
Finurligt skrivet. Martallar är vackra. Rena, rama konstverken. Ibland även formade av lekande barn. Eller någon bonsaiälskare.
2017-03-05

  Öknens Ros VIP
livskraftigt frö!
2017-03-05

  överlevaren VIP
En martall av ädelt virke, bra liknelse!
2017-03-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra metafor för livskraft!
2017-03-05

  Feminaz
Intressant poem, livskraftig text om villkoren för växande. Jag lärde mig ett nytt ord=martall och tittade på foton på martallar.
2017-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP