Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bangårdar och berg




när kvällen ger dig
dramatiska isflak
i majestätisk vy

en värld
en framtid
en stillbild

i fuktig snödimma

eller när du passerat
skrangliga viadukter
broar över stora djup
bangårdar och berg

kan du se det då?

livet

i sin renaste form

och hur alla
snöflingor
blir till sekunder
som singlar förbi
glasrutan

kan du känna det då?

hur fort allt går
hur det brinner
hur allt löses upp

hur det försvinner




Fri vers av Pärlemor
Läst 435 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-07 18:34



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Du beskriver det ju, hur livet flyter förbi på ett isflak.
2017-03-07

    ej medlem längre
fint.känner igen det.
isflaken i stockholms ström gick kolossalt fort mot det svarta vattnet, försvann mot kungsträdgårdshållet. minns det väl fastän det är 36 bår sen.
2017-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Pärlemor
Pärlemor