Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har jag nåt att vinna på att vara kvinna?

Har jag nåt att vinna på att vara kvinna
När vetenskapen förkastas tvärt
Att vi är skapta på skilda sätt
När allt det kvinnliga bör försvinna

Det definieras hur jag ska vara
Får jag bestämma vad kvinna är
Vem jag får älska och hålla kär
Att vara kvinna är ingen snara

Jag ska bestämma över liv och död
Av det som ses som en del av mig
Men det fattar faktiskt varenda tjej
Att det av samhällstvång är nöd

Men hur jag klär mig är inte min sak
Jag är förtryckt eller förryckt
Om allt jag gör så blir det tyckt
Vad är väl mitt tycke och smak

Jag jobbar dubbelt  på hem och jobb
För inte grabbarna tog hemmet över
Jag måst båd pynta och tjäna  klöver
Stannar jag hemma är jag en snobb

Jag tror vi sitter i samma fälla
Hur än vi vrider på vår runda glob
Ibland jag känner att jag fått nog
Och kvinnligt svagt en tår jag fälla









Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-08 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP