Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnenas hus






Det låg ett gammalt hus i skogsbrynet

taket hade rasat
fönstren var trasiga

dörren hängde och slängde
på rostiga gångjärn

på trappan låg en blombukett




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2017-03-09 11:10



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
I allt det gråa finns en skönhet, bara man tillåter sig att se den.
2017-03-14

  Karina"Kia"
Vacker Vördnad
En aktning och respekt!

Av ålderns styrka visar någon som har en enorm vördnad!
2017-03-11

  Niliboy
Kanske blommorna lagts där av någon som bott tidigare, eller någon vän till dem!
2017-03-10

  Gunnel Eriksson VIP
Någon hade bott i huset en gång.
Kanske var det denna person som
fick en blombukett - till minne.
2017-03-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Där skulle man kunna bo - Gamla hus är så vackra och charmiga !
-
Gillar dikten mycket!!!
2017-03-10

  walborg
Gripande bild
2017-03-09

  Respons VIP
Döden möter livet!
2017-03-09

    ej medlem längre
Så fint skrivet! Min hjärna började genast att skapa historier om varför buketten låg på trappan...
2017-03-09

  Maria Sundelin VIP
Ödesmättad och fin
Kramar
2017-03-09

  överlevaren VIP
Ett ödehus...med minnen!
2017-03-09

  Rise Little One
Fina minnen från blombukett även i ruinerna runt omkring...
2017-03-09

  Salvation Pepper
Fin gest, kanske till goda minnen.

Gott uppmärksammat av dig.
2017-03-09

  Solstrale VIP
Detta blev för mig en metafor, om den inre orkeslösheten, huset dvs själens boning, och min älsklings välvilja och uppmuntran, som buketten..

Väldigt gestaltande och rikt till att tolka på olika sätt utifrån det nu man befinner sig i....

Skickligt! Bra!
2017-03-09

  Eva Helene VIP
Vilken vacker hågkomst och gåva till det förfallna, det som en gång fått ge liv och värme.
2017-03-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Även ett trasigt gammalt hus kan bära fina minnen, värda en blombukett. Fin diktat!
2017-03-09

  ULJO
Kanske ett älskat föräldrahem som någon besökte med en minnenas bukett
2017-03-09

    Peter Söderqvist
En nästan idyllisk bild som väcker minnen från barndomens utflykter i skogen. Blommorna sticker ut.
2017-03-09

  Öknens Ros VIP
Dåtidens liv blir minnets ruiner, någon kanske minns människorna som en gång bodde där.
2017-03-09

    ej medlem längre
Vemodet bor i orden liksom i huset med de trasiga fönstren.
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP