Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När yttrandefriheten används för att legitimera ondska.


Ur mörka källors damm

Ibland finner jag fragment
Av ord - ett sediment
Som likt Pandoras ask
Öppnats i all hast

I frihetens bräckta vatten
Samizdat sköljs fram i debatten
Att allt alternativt är bra
Och något vi ska ha

Vi öppnar kinesiska askar
Vi söker guldkorn där vi vaskar
Vi finner bara slam
Ur mörka källors damm

Vi målar universum
Vi talar i varandras mun
Vi andas in respirabla kvartspartiklar
Vi tror vi behärskar alla artiklar

I allt det krystade kryptiska kvasipoetiska
Finns bara blodspår - det är det patetiska










Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-10 11:23



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"Vi tror vi behärskar" fastnar på näthinnan. Oj vad vi förstår.
Hela universum söker vi grepp om.
Men vem har sagt att tillvaron är en brottningsmatch mellan känt och okänt?
2017-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP