Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är hasslet som ståndaktigt väntar

Fingrar längs gryningens vinkelben

tummar längs platina

 

gårdagens fotsida dräkt vilar intill

sprunden vid mynningen

 

vårens dagg väcker varje skrymsle när morgonen randas

 

älskade, jag vet att natten gömde sin famn och gav oss ro

att molntäckets ögonvrår tåras av sinnesrörelse

 

att det är det underförstådda

som himlen läser på våra läppar

som lockar oss

 

du är hasslet som ståndaktigt väntar

med honblommorna åtskilda från hängena

 

ståndarknapparna

som ännu inte släppt sin säd

 

men vinden gör sitt

och pistillerna drar efter andan

 

sammansmältningen vilar

på dem båda

 

intensiteten är lika djup

som upplösningen till slut vittnar om

ivern lika förtätad

som pixlarnas samspel i gryningsbilden

 

i vinden lite längre bort

smälter de

 

samman

 

© Birgitta Wäppling, 12 mars 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-12 14:58



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
vackert!!
2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP