Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det emotionella arbetet

Jag har snöat in på flygplan och flygbranschen den senaste tiden.
Otrolig häftig s.k institution med ett samarbete utan dess like och vid problem eller kriser tar man hänsyn till den mänskliga faktorn. Det emotionella.
Det försikommer även mer strejkar än vad jag kan minnas att någon annan bransch har haft. Dessutom är det ett yrke där hjältar utnämns. Trotts att det ibland kan gå oerhört fel och leda till katastrofala följder med många dödsoffer, så är det inget som svärtar ner själva branschen.

Så finns det andra emotionella arbeten som i vården.
Där en helt annan ton hålls i folkmun och medier, obefintliga strejkar, inga hjältar, ingen mänsklig faktor. Fast det inte försikommer katastrofer... Om man inte befinner sig i Syrien förstås där sjukhus ibland råkar bombas av flygplan. Katastrofalt.






Fri vers av Stickitup
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-12 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stickitup
Stickitup