Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den kände ateismen Dawkins vill hävda ateism genom att framhäva att människor tror och trott på olika religioner runt om i världen i olika tider. Språket är olika i olika tider runt om i världen. Ändå tror forskare på ett gemensamt urspråk.


Syrefattig logik

Ateismens fackla
har en syrefattig logik. Jag hörde Dawkins tackla.
Att tron har väsen som skiljer till etikett
gör inte evig sanning mindre rätt.

Lever man i Indien är man hindu.
Lever man i arabvärlden så fattar du,
man är muslim.
 I morgon ska du dö, drick mera vin.

 Ironiskt tänker jag att lever man i Sverige
är man ateist,
så trist.
 Då är även ateismen lögn.
Oss väntar ingen evig sömn.




Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-13 08:40



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Här glöder din penna så det sprakar.
Religionen är enligt Dawkins således den enskildes privatsak om jag uppfattar det hela rätt. Magnifik rubrik!
2017-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP