Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Satyagraha

Satyagraha

Ordet vilar i kontexten av de stora.

Nelson Mandela
Martin Luther King
Mahatma Gandhi

Vilka stordåd
Utförde inte de
I religionens namn?

Ändå hör man bara
Att krig inte skulle finnas
Om inte religioner fanns

Religion kan vara
Ett maktmedel
för all legitimera
Förtryck

Religion kan vara
Ahimsa

Religion för mig
Är relationen
Till det stora ofattbara
Som står över
All mänsklig egoism




Fri vers (Prosapoesi) av Jeanne-Marie VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-14 08:40



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
”Satyagraha” som betydde håla fast vid sanning. Då ord måste stå för ord!
Men i dagens läge det är naiv tanke,
folkopera statister skapa den pittoreska bilden av platsen, ondskas ny rika världs regisorer, se bara på pilgrim resor hur mycket krig skapades. Och alt det med kyrkans makt som vill expandera sina rikedomar och underlägsna folket, för Vad är det för religion som försvarar folkmord! i de naivas värld?
2017-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP