Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
doften av hopp, glimten av liv..en tidig vårskrift


Klappa och Stampa

 

Kommer jag att klappa vattenytan
om ett par månader ?

Kommer jag att gå ut i viken
med rysningar och stor tvekan
på ovana barfötter
och klappa vattenytan hårt ?

Kommer det att stänka,
kommer det att stänka hårt och vilt ?

Kommer jag att kasta mig utåt
och tjoa till ?
Kommer jag att gilla det jättemycket?

Ja!

När jag spanar genom molntrasorna
den lilla marssolen
med mitt bästa sug i blicken
Ja!
Jag vill både hylla och stötta solkrafterna

Medans jag på eftermiddan går iväg med min badväska
till simhallen
med mössa och vantar
och så mycket vårtrots i hjärtat
är jag en liten arg ponny
full av längtan
jag känner hur det stampar i hjärtat...

Stamplängtan efter sol och vårgräs




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-14 12:56



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En dikt om längtan i vårtider. Bra beskrivet, man ser sig själv i poesispegeln
2017-04-02

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Vilken taktfast längtan.
Fint förmedlad.
Glad vår. TBG.
2017-03-15

  Peter Olausson VIP
Bara att hålla med om den längtan och det hoppet!
2017-03-15

    ej medlem längre
Blir glad av dina fina ord!
2017-03-14

  Ljusletaren
Så underbart diktat!
Verkligen levande ord som ger mig bilder!
/kram
2017-03-14

    ej medlem längre
HÄRLIGT!
2017-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP