Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vibrato


Dikt an slår pulsarna ett tonernas vibrato

regn av stilla toner

längs dagningens nymornade anlete

 

alldeles intill klangernas vener

 

 

nu när pulsarna slår likt klädda klubbor på stämbandens plattor

stiger tonerna

och sången lyfter över bänkraderna

 

Sorlet tystnar

solens strålar smakar ännu vår

när himlapällen reser sig upp över bergen

 

morgontimmarna doftar av dagning

och när nästa stämma stiger över gången

är du där

 

när läppar vilar en stund

formger de ljudningen av m

 

se hur sången ändrar riktning

hur vi följer fjärdedelarna

och fogar dem samman

 

helpaus

som sträcker sig ut över marimban

improviserat över takten

 

någonstans här

en höjning

 

Dina pupiller som följer strömmen av toner,

ståndet

av bröstkarameller längre bort

 

vet du att det är morgonen när toner tangerar brännpunkten

att musiken öppnar fördämningar som ingen tidigare sett

 

det är pulsen som berör stämmorna nu

dikt an himmelens varseblivande

och tidens nymornade ansikte bländas

 

i vårt blickfält

 

© Birgitta Wäppling, 14 mars 2017

 

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-14 20:53



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Livgivande:)
2017-03-17

  Elaine.S VIP
Sällsam läsning och känslan din dikt väcker i mig är lugn och harmoni...Tack
2017-03-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP