Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista strofen lånad från psalmen Den blid vår är inne, av Johan Olof Wallin 1807


MORGONANDAKT

 

Förlossade vågor

ur isens grepp

vågsvall med skum

 

virvlar i glädje

vänslas med strandkant

drar sig retsamt tillbaka

 

ystra solkatter leker

i blanka stenar

jagar varandra

 

snödroppar rystar

vita små huvud

i vindens danslek

 

vissna löv prasslar

sjunger vårpsalm

i flera stämmor

 

Den blida vår är inne




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-15 17:58



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Tycker din dikt klarar sig själv utan Wallin!
2017-03-16

  KattenKin VIP
Vilka fina naturlyriks verser!
2017-03-16

  M.Eta
Fin beskrivning om vårens ankomst!
2017-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förstärker mina vårkänslor!
2017-03-15

  ULJO
Vackert om naturen
2017-03-15

    ej medlem längre
Naturlyrik och poesi sammanvävt till en underbar ordtavla.
2017-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP