Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är jag på Guldheden. Andas samma luft som alla andra på vår jord, oavsett när, var eller tro.


Vinden viskar vi är ett

Det blåser på Guldheden.
Högt bor vi, högsta punkten i stan.
Friskt flödar luften i atmosfären.
Ofta faller träden när det stormar.

Vinden rör sig över horisinten
Blåser upp och ner
Och virvlar
Skapar en dans bland löven

Solen strålar mot jordytan
luften söker sig där solens
strålar skapat lågt tryck
Vinden tar fart

Vinden sveper över hela vår jord
Namnet viskar i vinden

Föhn
Mistral
Sirocco
Bora
Monsun

Vind sår de, och storm skördar de.
En liten förändring skapar något större
Karma eller bumerangeffekt
Vad vi gör kommer det tillbaka

En vindflöjel visar vart vinden blåser
Vindbyar pulserar starkare och svagare
Och bildar vågor i vindhastighet
Stiltje bris kuling storm orkan

Luften strömmar
Skapar cumulusmoln
Kvistar och tunna grenar rör sig
damm och lössnö virvlar upp

Anemoi och Vayu vaktar vinden

Boreas nordanvinden
Sefyr västanvinden
Notus sunnanvinden
Euros östanvinden

Vayu färdas snabb som tanken
I sin strålande vagn
dragen av röda fuxar
På ett gyllene säte

Så fastän det blåser kallt
Hör vi alla ända samman
Oavsett var när eller tro
Andas vi samma luft

Vinden viskar vi är ett








Fri vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 141 gånger
Publicerad 2017-03-16 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP