Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För snart 17 år sedan övertalades jag att göra abort. Jag gick med på det, men inom mig skrek det att det var fel. Jag kände redan livet inom mig. En del av mig, mitt hjärta, som jag inte kunde döda. Idag är mitt hjärta 16 år.


Om jag dödar en del av mig

Jag känner det dag för dag
I tidens eviga vingslag
Att jag är jag
behöver inte vara till behag

Jag kan tycka som jag tycker
Inte någon som förtrycker
Jag vill inte följa tidens nycker
som min egen lycka knycker

Det jag känner att är rätt
Oavsett det är på mitt sätt
Oavsett det inte är så lätt
Oavsett det är politiskt hett

Att få välja själv som kvinna
Inte ständigt nån påminna
Att jag vandrar töcknens dimma
När jag emot strömmar simma

Nära nog jag valde döda
Trots att livet inom flöda
Allt från blåa till de röda
Vill en bild av kvinnan göda

Kvinnans rätt att eliminera
Så att vi inte ska bli flera
Nu min kropp jag ska minera
Plocka ut och leverera

Men jag valde att behålla
Trots vad yttre tryck kan vålla
Sen en liten jag fick hålla
Ett politisk tryck kan skålla

Om det är en del av mig
Hur kan det komma då från dig
Eller från varje kvinna och tjej
Att det är ju helt ok

Om det är en del av mig
Om jag dödar en del av mig
Så har jag dödat en del av mig
Så hade jag levt med döden inom mig

Nu lever kärleken och är stor
Han är en människa med 46 i skor
Han är min älskling - jag är hans mor
Det är mer underbart än någon tror













Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-17 10:49



Bookmark and Share


  Björn Solum
Jag beundrar ditt mod och ditt beslut att stå emot...och att du försvarat och försvar det ännu oföddas rätt till liv. All heder och varma lyckönskningar.
2017-03-21

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Vilken lycka till ditt vardagsrum GUD son!
Jag önskar från hjärtat dig att leva länge lyckligt liv.
bokmärke som guld klimp i poesi.
2017-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP