Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och gestalterna är tecknade i rå umbra

ljus

flödar genom älskogspupiller

omväxlande skuggor och gryning

 

morgonsången

som nynnar dagern vaken

spåren längs gruset efter deras kroppars lek

 

att följa mönstret med blicken

gör rörelsen läsbar

i efterhand

 

molnen vänder bort sin blick en stund

i respekt för deras närhet

 

dimmorna höljer dem

vyssjar och gömmer ljuset en liten stund till

 

det är de enträgna minnena

med fasta, snörräta drag

som drar penselstrecken från en tuva till en annan

vilar på skaftet och sparar ut det vita

 

får de tecknade dragen

 

att i rå umbra

dra riktlinjer av vinddrag över gruset

 

allting dras mot bokstaven y

venerna löper allt tätare

 

där de tu

förenas

 

© Birgitta Wäppling, 23 mars 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-23 21:20



Bookmark and Share


  Jeanne-Marie VIP
Fantastiskt! Jag visste inte att du skrev etotiska dikter. Andlös vacker antydan.
2017-03-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP