Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktskifte - en sonett

Så längesedan gjordes konstruktion
av ord och rim till klingande sonett,
men vårens tid gör pennans språng så lätt,
ty glädje ger en viss abdikation.

Kung Bore lämnat in till ovation,
sin plats till fröken Vår han motigt gett,
trots vetskap om blott tillfällig reträtt.
Ja, snart vi åter bytt vår kreation.

Dock får den tanken ej så fort ta fart,
nej, njuta ska vi nu av fåglars sång,
av blommor som blir äppelträdens kart.

Blott mars det är, vår fröken just i start,
men ljuvlighet vi vet nu är på gång,
ett enda ord för det är UNDERBART!




Bunden vers (Sonett) av Lena K Nilsson VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-03-27 18:07



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
En härlig sonett!
2017-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Ljust och vackert skrivet...
2017-03-30

  thyra
Jättefint ämne för en sonett, välskriven och mycket läsvärd!
2017-03-29

  Bo Himmelsbåge
Skön o välskriven sonett,
om det maktskifte,
vi alla längtar efter!

Med ett av Dina egna ord:

"UNDERBART!"

Tack!
2017-03-29

  Kjell Åhsberg
Skickligt ihopsnickrad sonett med hoppingivande innehåll, längtan efter ljus och värme.
2017-03-29

  Gunnel Eriksson VIP
Imponerande sonett med bra innehåll. Du är en skicklig poet.
2017-03-28

  ULJO
Fin vårsonett
2017-03-27

    ej medlem längre
Ja verkligen underbart med tiden som ligger framför!
Bra skriven sonett!
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP