Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liksom clownen ler


Som vi ser det

borde vi
skriva längtans lattjomelodier
utan att knyta rader
om samband
mellan
start och stopp
sjunga;
själv och kropp
åtminstone
lägga strån i kors
liksom anstränga oss
för att göra allt
lite gladare

med förmanande finger
sträcker vi fram
hela händer
levererar nåt
om hur in-i-helvete-skoj det är
att vara här
och vi svär
på att ingen ser
hur vi drar in magen
när vi ber
att ingen ska förstå
hur in-i-helvete-ont
det gör
att vara positiv
ett helt långt
liv

där

glädjen degraderas
till vikten av graden av
mungipans lutning

liksom clownen ler

som vore lycka
nåt man ser.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 535 gånger
Publicerad 2006-05-21 21:02



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
skriva längtans lattjomelodier..uppskattas med beröm
2006-05-22

  Ulf Popeno
Allt det där är ju yta. Men djupet gör att vi kommer hit. :-)
2006-05-22

  nicklas ekström
och likförbannat gör vi det ... dag ut och dag in ... är vi inte ganska patetiska som art egentligen ... så besatta av att alltid "må bra" i andras ögon att vi glömmer bort oss själva ...
2006-05-21

  Per Rydberg
Härlig text som landar i "som vore lycka nåt man ser." Just det! Tack!
2006-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia