Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lekte lite med tanken bara... förlåt om någon tar illa upp. Inte min mening - bara väcka en tanke (till).


Terrorattack mot Stockholm

 


 


Det hade skett attack mot Stockholm, huvudstaden av Sverige. Folk i massor sprang från de olika händelseplatserna. Det hördes skrik , massor med skadad, rökutveckling både här och där - katastrof var ett faktum. Nyheterna spred terrorbilder om barn som låg döda på gatorna.
Folk flydde i panik.
Sedan kom tystnaden, ingen kunde få kontakt med dom som fortfarande fanns kvar i katastroffområdet. De närliggande kommunerna hade lagt upp blockader mot dom som provade ta sig ur Stockholm - ingen ville ha dessa människor. Ingen visste vem som var offer och vem som var terrorist. Det var bäst att alla de drabbade skulle stanna kvar i Stockholm. Resten av Sverige följde sändningar från området med skräck i sina ögon - det här kan väl ändå inte hända oss. Stockholmarna var i desperat läge - de ville fly från sin stad. Lämna den brinnande staden och komma till säkerhet, Lindköping, Uppsala, Göteborg och möjligtvis Malmö. Några var även redo att åka till Sundsvall - ryktades det om.
Politiska råden i dessa städer var tvungen att ta ställning om de kunde hjälpa till men de var ändå tvungen till att böja inför vad majoriteten önskade.

”Vi kan inte ta emot flera flyktingar från Stockholm”
Vem tror dom är - vi har inte råd att ta emot packet!”
”Gå hem Stockholmarna!” 


Ingen barmhärtighet visades till dom drabbade. Alla var rädda att eländet skulle spridas med flyktingvågen - vad skulle då kunna ske - hela Sverige i lågor?


Nej, så blev det inte. Solidaritet visades och i verkligheten var inte Stockholm i lågor.
Däremot var Syrien i lågor. Barn som låg på gatorna döda efter kemiskavapenattacken.
Ingen som hade tid att sörja deras eländet - för vi - i Stockholm hade blivit drabbade.
Eiffeltornet skulle släckas för att hedra dessa fyra människor som misstas sina liv i Stockholm.
Men att släcka Eiffeltornet för dom 100 döda som dog i gasattacken i
Khan Sheikhun var inte prat om.
Hela själen i mig gråter. Vem är vi för att vara bättre.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av BlåhäXa
Läst 426 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-08 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa