Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och staden ställer sig upp och lyssnar med öppna armar

nu flyger flyttfåglarna i plog mot en väntande stad

ålekråkorna finner sina vatten

de skarvar medan arkipelagen åser dem på avstånd

 

vi är stannfåglar

som låter tranorna häcka

och hussvalorna bygga sina bon

 

ser du hur flyttfåglarna flyger i formation mot en skiftande himmel

för bara ett år sedan fästes bilden på våra näthinnor

och mojnade våra blickar

 

nu när gatorna långsamt återhämtar sig

tycks fåglarnas färd över himlen så mycket tydligare

som ett sträck i ultrarapid

 

och staden ställer sig upp med öppna armar

blommorna och ljusen möter världens sorg

fyller tomheten

 

överallt sprids omtanken

 

lyssnar jag mot skyn

kan jag höra lärkorna

 

© Birgitta Wäppling, 9 april 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-09 13:05



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Hoppfulla bilder.
2017-04-11

  Eva Langrath VIP
En vacker och hoppfull text
2017-04-09
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP