Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tulpanros


Skrivbord

väntar
springer inte efter mig
står tyst i dunklet
önskar
min egen uthållighet i fulheten
törsten
tiden efter vulkanen
stunden då du tror du ska dö

gräset daskar låren
lindar sig kring benen
hästminnet
balanserar längs åkerns kanter
på smala remsan mellan skog och odlad jord

jag har slutat vifta på svansen
väntar
rödgråtna ögon
hjärnans kvickheter är otömda

du ligger och väntar i lena millimetrar
slitna och lite rangliga
jag behöver bara sluta upp att försöka imponera
säga bord duka dig
bums finns du

jag blottade mig idag
min saknad
längtan efter skugga
erkände min känsla av oduglighet att skapa något
som jag orkar bära in i stenen
ormens sten
egna namnet är min första dikt
första lögnen är svårast
följande blev som rinnande vatten







Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-04-12 10:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra framfört!
2017-04-16

  KattenKin VIP
Vilka slutrader, rent obetalbart bra!
Fastnar extra för "jag behöver bara sluta upp att försöka imponera
säga bord duka dig
bums finns du", för så tror jag man måste tänka om man vill skriva ett liv.

Fint, fina ord från skrivbord.
2017-04-13

  Anya VIP
En text med stor igenkänningsfaktor:

"erkände min känsla av oduglighet "

Jaa så är det sannerligen här också. Bra uttryck.

Tyckte också om:
"jag har slutat vifta på svansen
väntar
rödgråtna ögon
hjärnans kvickheter är otömda "

Gillar din personliga stil. Bra rytm och flöde.
2017-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt bra diktat med ditt fantastiska fantasirika språk, som triggar fantasin.
2017-04-12

  Stefan Albrektsson
Oj, vilken tyngd - växer och växer ända in i ormens sten. Slutet - där alla spelkorten vänds och läggs på bordet - är helt lysande!!
2017-04-12

  objekt3
Nästan romantiskt
2017-04-12

  i af apa
relations reflexion
med hud o utan,
"ormens sten",
får man vara försiktig med
för där vaktar ormen,
tänker jag i läsningen...

"gräset daskar låren"
2017-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar och känslor på det egna jaget!
2017-04-12

  lodjuret/seglare VIP
En penna i en hand som din, speciellt vässad stundom. Regn över förorten.
2017-04-12

  ULJO
Briljant skrivet
2017-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP