Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(N) Så mycket som går osagt förbi i tydligheten

Var är våran frisläppning, hur länge ska vi vara kvar så här. När ändå ingen lyssnar på sättet som vi för vår röst. Vad finns kvar av kampen när vi inte gör annat, annat än att vi går och lägger oss. Kan vi hoppas på att frälsa oss själav med musik, kan vi hoppas överhuvudtaget. Vi vill finna vår kärlek till den älskade, vi vill bli ett med den enade smaken som förnyar. Håll oss borta från lättjan och det allvarliga i överarbetet. Vad är det för maskar i hjärnan som har stämplat på sig, snuttar från psalmer, sjungande stycken som löser upp vårt rena resonemang. Vad händer när vi inte längre hör vårt tänkande, vad händer när tystheten fylls av obehag. Till vem skriver vi angående vår djupaste fruktan, vart är den älskande. En rastlöshet utan slut, ett oförmöget enkelt nöje, här står jag ständigt naken. Så många sensationer av att vara vaken, så många strypta meddelanden för den som är helt klar, så mycket som går osagt förbi i tydligheten.




Prosa av Marcus B
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-15 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus B
Marcus B