Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Haren






Haren Piper

 

vad ska man gör när haren piper
är det kanske bara obehagligt för mig
eller är det flera

jag är med i viktväktarna och
blir lite lättare undan för undan

men när jag nu reser, packar jag
alltid dom minsta förpackningarna
ALLT ska bli lite lättare tänkte jag

haren går fram till barnen på gården
men dom säger ingenting till varandra

och haren kan se att barnen bygger en
liten by i hörnet
och han vänder

på gångbron står Sockerconny med
en korg ägg som han släpper ner
på bilar som passerar
det går bra för honom

skatorna som bygger på sin andravåning
i plommonträdet här utanför
blir lite osams när haren passerar
men det går fort över

han piper igen

eller så är det grannens brandvarnare


men jag vet inte

nu går haren vidare till andra husraden
och han sätter sig på en gammal vädringsställning
för att sola lite

snart är påsken över
och det gick bra i år också










Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-17 11:47



Bookmark and Share


  Minkki VIP
men så länge han inte visselpiper kan man inte vara säker på att det är han? jag håller en hacka på grannens brandvarnare (så heter det här i Finland, så Du vet, det kanske kommer till pass i någon annan text ;)
2017-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Socker-Conny! Oslagbart!

Så länge det inte är HARE Krishna är det OK.

Ha re bra!
2017-04-17

    ej medlem längre
Hurra för Haren! Hurra för våren! Hurra för Haren och Våren och allas vår poesidrottning Ciralina!
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP