Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men vi var bara barn - nyförälskade tonåringar

 

Jo

det var sol

den där sommaren

och sand

torra marker, gräs som alltid förblev grönt

och så var det vi

Du och Jag

 

(och någon annan någon annanstans)

 

Det var musik

de där nätterna du krullade dina tår i mina händer

(you finally chased the rest of them away)

det var saltbad och en hel jävla grill

Tält, duntäcken, kuddar, madrasser

och öl

 

Du kyssde min ryggrad

sa att om allt var lika starkt som den

skulle det vara så mycket enklare

så kysste du mig lite längre ner

sen mins jag inte mer

Det var något om solnedgångar

och snus i horisonten

(och ett litet rop om fortsättning)

 

Och vi sprang aldrig

vi gick

på det där gräset i de där markerna bland de där människorna

och vi skrattade aldrig

men vi log

 

Vi var aldrig vuxna då

bara två trettioåringar som dansade salsa

barfota i gräset

som rökte marijuana på toaletten

som älskade

utan konsekvenser

 

det var klyschor som aldrig slocknade

stannar du hos mig lyser solen varje dag

vi var ju bara barn

två hormonstinna trettioåringar

som levde livet

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av SofiaN
Läst 546 gånger
Publicerad 2006-05-22 19:26



Bookmark and Share


  yoyyo
"och vi skrattade aldrig
men vi log"
älskar det

Fasiken måste säga hur bra du är
vilket jag
hoppas du redan vet
för detta är så fint.
gillar de allt rakt igenom.
2006-05-23

    ej medlem längre
underbar! jag lovar när jag har mer tid och rum skall jag skriva en härlig kommentar, kram! :=)
2006-05-22

    vilsen
"Det var något om solnedgångar
och snus i horisonten

(och ett litet rop om fortsättning)"

detta gör dikten. detta stycket får mig att rysa och vilja läsa mer. hela konceptet är underbart med trettioåringar som bara är tonnåringar, barn ! plats för tolkningar och egna tankar att vägas in ! detta var underbart tjejen :D
2006-05-22
  > Nästa text
< Föregående

SofiaN
SofiaN