Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MITT SALT FÖR DIG

 

Nakna ordens

bitterljuva vågor

 

slår mot hjärtats

steniga strand

 

stenar blir till jord

att begrava tvivel i

 

ogråtna fallna tårar

förvandlas till salt

 

mitt salt för dig

ditt ljus på vägen




Fri vers (Fri form) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-05-05 17:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och berörande
2017-05-09

  Anya VIP
Sorgligt. Faller särskilt för:
"stenar blir till jord

att begrava tvivel i"

Talande.

Sista raden inger hopp.
2017-05-08

  KattenKin VIP
Så vackert skrivet, och underbar titel!
Ett litet mästerverk.
2017-05-07

  Valter Örn VIP
Det här var en knepig dikt. Jag vet inte om ja tolkar den rätt.
Nakna ordens bitterljuva vågor. Jag ser dem som anklagelser men som uppfattas
bitterljuvt (kanske för att man ändå älskar personen).
Slår mot hjärtats steniga strand. Det påverkar inte hjärtat gott.
Stenar blir till jord att begrava tvivlet i.
Man begraver tvivlet. The show must go on.
Ogråtna fallna tårar förvandlas till salt.
Den undanhållna gråten förvandlas till salt, och utgör saltet (kryddan) för dig machomannen och lyser upp hans väg.

2017-05-06

    Sefarge VIP
Kanske är saltet
Egentligen
Dyrare än guld
För det behöver
Vi hela tiden.inuti
I liten mängd,dock
(min mor led saltbrist)
Tog lite extra varje
Dag och kramperna
Försvann)
Salt kan användas
På olika sätt!
Tack för underfyndig
Skrivelse!
:)

2017-05-05

  Marita Ohlquist VIP
När skörhet förvandlas till styrka!
2017-05-05

  DavidM VIP
Innerliga rader som berör.
2017-05-05

  Staffan Nilsson
Jag är inte troende men läser denna dikt som djupt religiös.
Och vacker.

2017-05-05

    jaybird
Kontrastrikt om motsatsernas dialektik, som en poetisk väg att försonas kring sötmans sälta.
Varje strof bär ett budskap
av värde.
2017-05-05

    ej medlem längre
En mycket vacker dikt med så mycket känsla - tycker speciellt mycket om det hoppingivande slutet.
2017-05-05

    ej medlem längre
Vemod och styrka tävlar om huvudrollen i din underbart fina dikt.
2017-05-05

  ULJO
Väl förmedlat denna text. Gillar din insiktsfulla inställning
2017-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP