Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FALSK(S)PELARE - tanka

Femini(S)tisk dam

diggar alls inte grejen

röstar ändå falskt

makt och pengar smakar mest

Folkets vilja mest en gest

 




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-03 16:29



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
aha läste vad du själv tänkt på.. tycker du sossarna är snyggfeministparti.. kanske kan man säga att de har kompetens men inte vågar visa vart skåpet ska stå.
2017-05-04

    ej medlem längre
En bitsk text kryddad med humor och ironi. Bra!
2017-05-04

  Larz Gustafsson VIP
Så på vilket sätt skulle kvinnorna i Saudiarabien vara förtryckta?
Vet de som påstår att de är förtryckta vad de snackar om, eller handlar det bara om att alla länder MÅSTE vara EXAKT som Sverige, för annars är det inte bra?
Och hur är det med de kristna i terrorstaten "Palestina"? Det tas aldrig upp.
Det tycker jag är ett mycket värre felsteg som Wallström gjort, att hon erkände "Palestina".
2017-05-04

  Anya VIP
Jaa frågan är om Saudiarabien tar plats i FN:s kvinnokommission...går det då att påverka landets syn på kvinnor i positiv riktning? Kan de ta efter andra länders syn? Ingen aning. Svåra frågor det här.
2017-05-04

  Valter Örn VIP
Hörde precis nu på radion att ledamöterna i riksdagen måste följa partilinjen. Så det blev mycket aktuellt när jag läste detta.
Politikernas yrke liknar numera advokaternas. Nämligen plikten att försvara omöjliga saker som de inte tror på.

2017-05-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Socialdemokraterna saluför sig som ett feministiskt parti. Att då rösta för eller lägga ner sin röst avseende att välja in Saudiarabien till FN:s Kvinnokomission, är rent hyckleri. Dessutom vill man inte redogöra för hur man röstade. Det har väljarna rätt att veta.
2017-05-04

  Larz Gustafsson VIP
En av anledningarna till att jag inte röstar eller är partipolitiskt aktiv är att man som aktivist ständigt tvingas kompromissa, d v s dagtinga med sitt samvete.
Jesus gör aldrig det. Då ska inte heller jag göra det.
2017-05-03

    ej medlem längre
Tomma gester som kan sluta med politisk röra.
2017-05-03

  Marita Ohlquist VIP
Hade jag haft en hatt så skulle jag lyfta på den!
Bra skrivet.
2017-05-03

  Larz Gustafsson VIP
Röstning är ett spel för galleriet i alla länder.
Khadaffi hade rätt där,
2017-05-03

  Larz Gustafsson VIP
Feminismen ÄR falsk.
Dessutom fjäskar man för alla arabstater, inklusive terroriststaten "Palestina".
2017-05-03

  ULJO
Så är det i många länder där röstning bara är ett spel för galleriet.
2017-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP