Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Shubbery

anar hur fötterna griper om små grenar
djupt inne i grannens häck
what a fuck
its truck
nej men jag var här först och förresten så liknar du min fru
tonhöjden trivs i det taklösa
drivs till det smaklösa invanda tjattret
örat ömsint lutar mot sparvarnas buske

jag undrar om ni funnits nära hela tiden å nu vaknat
gu va jag har saknat
blåmesens duniga drake
Gråsparvens flygande sten
tänka sig att hus finns för var och en
taggiga boningshus
som skapade för hetsiga samtal befjädrade avtal
mat eller inte mat
min fru eller din
eller kanske
ditt skrev sticker ut och stör mig
maka dig snabbt innan du dör säg

låter de som
sparvarna i busken
sjunger
men jag har ju ingen aning




Bunden vers (Rim) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-05-08 17:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Varför sade läkaren inte till sin patient att ta av sig bysthållaren?
För att patienten var man och det sjuka satt i fothöjd.
2017-11-20

  Marita Ohlquist VIP
Härligt kvittrande text om fåglarnas liv och leverne!
2017-05-09

  Nanna X
Fint fångad småfågel-rap!
2017-05-09

    Adonis
Snyggt!
2017-05-09

  petter rost
Vilken smaskig välkomstsång till de små kära som troget invaderar vår liv igen!
Nu, i natten, är här tyst. Men dagtid förs ett oavbrutet ganska högnäbbat kvittersamtal i hängrännan på huset mitt emot, tvär över gatan. Där sitter gråstenarna, var och en exakt utanför vars och ens dörr in under tegelpanna bakom dem. Här tror jag fan inte de ägnar sig åt nåt vildsint partnerbyte, här här varochen till sin. I morgon, om det är sol, ska jag läsa din makalöst fina vers för dem!
2017-05-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart originell och härlig text, om fåglarnas liv och leverne.
2017-05-08

  i af apa
Vete fåglarna vad de pratar om ! Men du gav iedem slags röst.
2017-05-08

  lodjuret/seglare VIP
Jo, men det gick ju att läsa.
2017-05-08

  KattenKin VIP
Vilken tuff text och samtidigt dunmjuk! Bland grannar och gråsparvar blir det kanske så, jag vet inte, har ingen trädgård för tillfället.
Underbar lässtund iallafall, fast det kan bli gormigt i verkligheten. Applåder!
2017-05-08

  ULJO
Väl skaldat. Gillar det där med sparvarna i busken
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP