Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på bänken jag tycker om att sitta se ut över sjön.


Ombytlig

jag blir så trött

av allt prat om sjukdomar och elände

när det bara pratades om detta

var det någon som sa

sitter vi på akuten

eller runt det här bordet

och läser

något roligt har vi säkert att prata om

annars kan vi ju gå hem

plötsligt tog samtalet en vändning

allt som tidigare känts mörkt

blev ljust och glatt

berättelser som fick oss att le

skratta

det var med lätta steg jag gick hemåt

den kalla vinden 

fick mig att skynda på stegen

så gått jag kunde

det var skönt komma in

stänga ute blåsvädret

dricka en varm kopp kaffe

innan jag satte mig i soffan

för att läsa lite grann ur boken

Varghunden

en bok jag läst flera gånger

alltid upptäcker jag något nytt

jag läser heller inte många sidor i taget

boken är sådan

att jag inte klarar av det

 

anits 6 maj 2017

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-06 11:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så bra tänkt!
2017-06-01

  Lars Hedlin
Bra där!
2017-05-09

  ULJO
Ord kan lyfta i tillvaron
2017-05-07

  Eva Helene VIP
Viktigt att peppa varandra och inte tynga. Fint och positivt detta!
2017-05-07

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk så viktigt det är med orden vi säger...det känns mycket bättre om vi kan skratta och le åt trevliga saker...fint skrivet...
2017-05-06

  Niliboy
Ja, vi måste glädjas också, det finns ju skäl till det å jag har läst alla böcker av
Jack London. Prova gärna Harry Macfie
Om det faller så!
2017-05-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP