Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt där innebörden av ordet parallax ses i ett annat sammanhang än i min sonett Parallax: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1305674


vi som möts i parallaxens närhet

det är försommar nu

och tankarna värms ikapp i solen

 

hon vet inte vart stråken för henne

men hon vet att marken bär

och att himlen inte har några tankar på att rämna

 

det är de nu

en symbios av tankar som visar sig sammanfalla

en samstämmighet fastän stämgaffeln lyser med sin frånvaro

och de aldrig förr träffats

 

det förunderliga i

att vara samspelta

och nästan känna varandras tankar innan de uttalats

 

hon stryker med foten längs klippan

låter den ta tag i fotsulan

och vilar en stund vid hällen

 

det går inga tåg längre från denna plats

men hon har funnit andra färdsätt

andra frekvenser att vila i

 

och vet hur man kan överbrygga

både tid

och rymd

 

 

© Birgitta Wäppling, 7 maj 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-07 10:55



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Du målar ljuvliga bilder, som får tankarna att spinna iväg... aldrig att det blir banalt.

Fastnar speciellt för

"hon stryker med foten längs klippan
låter den ta tag i fotsulan
och vilar en stund vid hällen"

Så fint.
2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP