Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#tävlingpåpoeter.se


OCH HIMMELRIKET ÄR MITT

 

Beslutet är fattat

oåterkalleligt

när det väl är sagt

 

jag ska flytta hemifrån

 

Våldets härskare

är besegrad

hans makt bruten

 

jag slår igen dörren

till helvetet

en tyst, ekande smäll

 

inuti bubblar, sjuder,

darrar jag av glädje,

lättnad, rädsla

 

friheten lockar

ta fatt mig, känn mig,

smaka mig

 

äntligen är jag fri

jag ska bli annan nu

tala fritt och högt

 

aldrig kuvad mer

ingen tvingad närhet

då kroppen skriker

 

jag vill inte!!!

 

jag gläntar på dörren

till himmelriket

en omodern etta

 

tvålågigt gaskök

kallvatten i marmorvask

toalett på farstun

 

ändå allt

jag önskar mig

av frid och ro

 

mitt första egna hem




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 518 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-05-10 16:20



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Med stor säkerhet ett bra beslut!

Lycka till i tävlingen!
2017-05-12

  KattenKin VIP
Alltid speciellt med första flytten hemifrån, men här är det även en flytt från det gränslösa, mot egna ramar. Från övergrepp till fredad. Och den väntande livslånga läkningsprocessen.
Bra skrivet. Ögonöppnande bidrag.
2017-05-12

  Rise Little One
Härligt beslut! Friheten är det bästa man kan önska sig...Lycka till på tävlingen vännen!
2017-05-11

  Anya VIP
Så fint om att äntligen hitta hem. Passande som tävlingsbidrag. Känner styrka och beslutsamhet hos diktarjaget.
2017-05-11

    ej medlem längre
Fantastiskt bra skrivet.
2017-05-11

  DavidM VIP
Styrkan och friheten i dessa rader berör. Gillar beskrivningen av den nya bostaden.
2017-05-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag har vissa teologiska invändningar, men förstår så väl vad du menar.
2017-05-10

  ULJO
Briljant Skaldat
2017-05-10

  Onomatoprofet VIP
liten lägenhet med stor frihet
2017-05-10

    ej medlem längre
En text som andas styrka, hopp och framtidstro.
2017-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som förmedlar stor befrielse!
Älskar titeln!

2017-05-10

    ej medlem längre
En mycket stark text som stämmer till eftertanke. Välskrivet och väldigt bra.
2017-05-10

  Magdalena Eriksson VIP
Kvinnoröstens spröda styrka att våga smälla igen dörren ..
snyggt skrivet!
2017-05-10

    Jag är fan större än Sartre
En tillbakablick som rymmer mycket mörker under raderna.
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP