Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, nu kan det bli skönt att sitta på altanen när värmen kommer


Morgontankar

tankarna kommer på morgonen

precis när jag vaknat

dragit upp persiennen

lagt mig en stund till

ser ut genom fönstret

i morse var himlen blå

det blåste inte 

det kunde jag se då trädens grenar

var stilla ingen vind som vajade dom

i natt har jag sovit ett par timmar

två nätter tidigare har det inte blivit mycket sömn

jag skyller på månen

den har varit så stor och rund

så som fullmånen brukar vara

i morse kände jag av migränen

kanske för att jag sovit dåligt

några nätter

idag ska jag gå ut

ta en promenad

samtidigt som jag uträttar

några ärenden

längtar efter att kunna ta en promenad

ha en termos med kaffe med mig

kanska en smörgås ett äpple

det längtar jag väldigt mycket efter

nu har det varit lite för kallt

och mina fötter vill inte det som jag vill

alla gånger

det ska bli bättre

jag är envis ger inte upp

i första taget

tänker på bokmärket jag har

i boken jag läser just nu

som jag flyttar från bok till bok

där står det

vem du än är

var du än är

hur du än 

har det

så är du

sedd

känd

och älskad

för den du är

ord jag tar till mig

känner glädje

trots att allt 

känns tungt 

många gånger

 

anits 12 maj 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-12 11:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack att jag får ta del!
2017-05-31

  Ann V Åhsberg VIP
Så bra skrivet. Kram!
2017-05-20

  Lars Hedlin
Mycket bra och starkt!
2017-05-18

  Anya VIP
Livslust trots att det är jobbigt ibland...så tänker jag när jag läser. Fint bokmärke...blir inspirerad...ska också försöka hitta ett fint bokmärke.
2017-05-13

  Niliboy
Härligt berättat, det är en fröjd att läsa!
2017-05-12

    Dan Myrbeck
Vi får hoppas det känns bättre när
sommaren kommer!
2017-05-12

  ULJO
Glädje till livet. Ta hand om dig vännen
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP