Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet itne ens vad det är? Är det bra? Är det dåligt? är det ett recept på bullar? You tell me!


Hudlös

Hennes ögon är så slutna, hon ligger så tätt intill, hennes tårar fuktar hans bröst och hon är tyst som när på några hulkningar.

Hon är så nära nu. Som att hon tappat sin hud, som att hennes känslor ligger på utsidan. Hennes kropp är en del av hans och han kan ta del av henne, hennes värld nu där varje smekning bränner, där andetagen han doftar i hennes hår blåser inom henne som en storm, där hans hjärtdunk slår genom henne.

Håll mig närmre, hon viskar det, håll mig snälla. Han svarar inte, kysser hennes panna så lätt han kan, så mjukt det går och hon andas djupare, saktare. Tystnaden kommer över honom och mörkret tjocknar, natten faller över dom nästan samtidigt




Fri vers av aloc VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-12 19:54



Bookmark and Share


  McLashlan
Kanelbullar - grundrecept

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Rör ihop ingredienserna till valfrifyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Fler utbakningsförslag,se förslag längre ner.
8. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Bullar: Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.

Utmaningen blir att läsa detta som ett poem med känsla, takt och ton. Jag ska göra det ikväll när jag hällt i mig en 3-4 mojitos till jag lovar! Som du ser så är din finfina skrivelse allt annat än ett simpelt bullrecept. Det är bra och det känns äkta och självupplevt och därav den känslomässiga tonen du slår an.

"Hon är så nära nu. Som att hon tappat sin hud, som att hennes känslor ligger på utsidan. Hennes kropp är en del av hans och han kan ta del av henne, hennes värld nu där varje smekning bränner, där andetagen han doftar i hennes hår blåser inom henne som en storm, där hans hjärtdunk slår genom henne. "

Som en förlamande vacker scen ur någon Roger Mitchell-film.


2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP