Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalla den vad ni vill...

Sanningen, svaret på livets gåta, ligger den ?

I betraktelsens öga, i den fullt ut levandes hjärta,
i gränslandets fönster, däremellan, inte alls?

Ligger den, som en diamant, skapad av tidens stoff,
pressad,
trampad...
mellan evighet och början,
på botten av livets brunn, slipad av insiktens vatten.

Tycker sig ibland förnimmas, oändlig,
vacker och fullkomlig,
nästan gripbar, ändå onåbar...

Förnimmelsen...
kanske en hägring i öknen, en feberyra i en överhettad själ.
Kanske bara en reflektion på ytan från livet och ljuset ovanför,
från den djupaste världsrymd stor och oförklarlig.

Livet som skapats ur det minsta atommyller , till det största av mirakler...att födas till ovetskap.
Otillfredsställt, utforskande, fantastiskt
levande liv.

Sanningen, svaret på livets gåta,
en manifesterad längtan,
en dröm om mening?




Fri vers av Pia //
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-15 00:41



Bookmark and Share


  danne //
vackert och naket , blir fylld av något ömt här inne i mina tankar.
gillar den
2019-01-14

  danne //
Le Petit Prince
le petite princess
slående tanke som faller in

...Förnimmelsen...
i själva öknen, en feberyra i en överhettad själ; ja en är rätt olik de andra man varelserna när feber slår till ej stilla ej ynklig å liten som man själv tycker i normalt tillstånd .
Men känslan är så slående som dina tankar hämtade nä inspirerad utav Saint-Exupéry... För visst är man unik men någonstans i världen finns även vår spegelbild Pia!

Fina ord!
2018-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Pia //
Pia //