Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förunderliga vägar.


Den tvingar, lockar, leker,förleder,
söker vägen men hittar inte ut.
Förnuftets karta, samvetets kompass
leder genom labyrint utan slut.
Böjer mig för den starkaste av svagheter,
ensam råder jag som förut.
Den vann, segrade igen till sist, omakten över känslan,
gäckade med list...




Fri vers av Pia //
Läst 521 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-20 12:20



Bookmark and Share


  danne //
vet inte om man blir starkt påverkad utav tystheten ? kanske . God morgon Pia ,ja drömmen var skum , vi sprang !

om det var du eller jag som sprang först , det var lite svårt att se, tro det var en lek eller så var vi jagade , i snön ,ibland på en väg,men det kändes inte som en mardröm ,för båda två log när vi tittade bakåt! Ja så kan det va! nä måste ner nu å skrap is på bilen,brrr! -6 hehe ja hade bra älskar dig Pia
danne
2019-01-09

  danne //
Mycket fängslande, det får genast mig att tänka på vägkorsningar hur de kan även lura in på fel val , särkilt om inget kan hänvisa vad som kommer ske när jag beger mig ut på någon av dem. Fusk skulle det vara om jag använde mig av något som karta GPS.

Men så är ju inte fallet med vår inre kompass man bär på. Den kan snurra fel ibland och kartan behöver man inte följa jämt, lite äventyr i sig skadar inte kan till med få oss att finna något nytt som avleder vår ursprungliga avsikt.

Vi kanske till och med hittar något bättre att glädjas åt längs den långa färden.

Som ensam kan man faktiskt råda över sig själv och välja vraka vilken stig väg det blir, samma gälla med labyrinten virriga värld, för det finns erfarenhet där som växer oavsett vilket beslutet blir.

Men visst vore det allra enklaste att vända hem igen, skulle de vara bättre och sen bli ångerfull att man kanske missade något fint.

Det är en lång och ibland ranglig stig livet så då kan man behöva hjälpmedel.

Jätte fint beskrivet tycker jag du har fångat mycket därför blev jag så sugen att komma med lite mot argument.

Gillar och tack för du delade med dig dina tankar Pia.



2018-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Pia //
Pia //