Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Axiom

Jag vet nu, mina bröder och systrar
att matematikens lagar bara är en illusion
och att aritmetiken är en förvillelse.
Jag vet nu
att en sten i själva verket är 29 stenar
och att 29 stenar i själva verket är 5.
Jag vet nu
att en spegelbild inte är en återkastning av verkligheten
det är verkligheten som är en återkastning av spegelbilden.
Det är ting som dessa som både Euklides och Fibonacci borde ha förstått redan då. Visa mig Pythagoras sats och jag skall motbevisa den.
Säg en färg och jag skall visa er dess sanna nyanser.
Visa mig världen och jag skall bevisa för er att den inte existerar.
Jag har uppfunnit ett nytt axiom som kastar om logiken och vänder ut och in på förståndet, sanningen.
Jag har sett begynnelsen, undergången och det intet av intet som vilar bakom.
Jag har sett allt men ändå ingenting.
Nu vet ni
mina bröder och systrar
nu vet ni vad jag alltid har vetat och aldrig kommer att veta.
Nu vet ni allt men ändå ingenting.





Övriga genrer av Joakimnordbrandt
Läst 259 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-15 20:23



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Tag 2 jämbördiga stenar,lika i vikt och storlek,krossa dessa mot varann i en enda hård smäll.
Hur många stenar blev det ?
2017-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt