Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det eviga ljuset


Du ser mig inte.

Du hör mig inte.

Du känner mig inte.

Ändå finns jag i dig och du i mig.

Du är min livmoder.

Min kapsel.

Mitt kärl.

Mitt brinnande helvete.

Mina vingar har brutits.

Mina ögon fördunklas av ditt hat.

Ditt mörker.

Ditt förtärande mörker.

Du är ett svart hål.

Jag sugs in.

Men långt bort i svärtan ser jag en glimmande punkt.

Ett brinnande ljus.

Det bor något gott i ljuset.

Det eviga ljuset.

Jag rör mig dit.

Famlar i mörkret.

Ljuset blir starkare, kommer närmare.

Jag ska nå fram, jag ska dit.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 466 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-11-08 21:09



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Det är i mörker det är möjligt att se ljus
Se!

Tack!
2018-11-14

  Lars Hedlin
Starkt och bra skrivit!
2018-11-13

    ej medlem längre
En inre kamp genom lager av mörker. ljuset finns kanske inom räckhåll. En stark och gripande bild!
2018-11-10

  Kungskobran VIP
Hoppet finns kvar trods allt.
Kan tolkas som skitsofreni med multipla personligheter som kämpar mot varandra.


2018-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt