Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blick


syttene

det är klart att du finns
jag ser dig ju
du ser ut som vanligt
ler

du vet där änderna brukar gå över?
precis framför mig flög snabbt som en blixtbild
först en spräcklig hona
sedan en mörkare befjädrad hane

du hade vetat direkt vad det var
hade aldrig hunnit knäppa en bild så klart
men jag körde ändå på gammeldags vis utan mobilen ens med mig
skönt skönt bara fara

tre flickor lekte sprang pratade
sedan lika fokuserat med grillor på envist fram åter

hundra procents luftfuktighet
lärde du mig
femton grader grönt

mötte ett par tonårstjejer de körde som om de var sex år och nyss lärt sig
i bredd pratade blicken i fjärran

fruktträden längsta blomningen man kan tänka sig kylan kanske

har full möda att låtsas att det går bra
det går inte så bra
men ibland fruktträden

cigarrettrök stationen killarna pratar nu är det varmare

var tvungen att ta en stor gammal kundvagn
hade bara en gammal plastfemma att låsa upp den med
det här att springa med max tjugo mynt till en redan överhopad kassör det slipper du
och att välja bland alla fräscha juicer
våra frysta grönsaksblandningar är ute men fryst avokado är miljövänligt

någon vid entrén såg ut som du
rörde sig mycket långsamt
men blicken var som din

var så mycket yngre då
men blicken
ändras
inte

tunna moln framför solen i dag
tunnare nu på kvällen
solen bryter igenom nu

hej




Fri vers (Prosapoesi) av Taly
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-17 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taly