Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pluskvamperfekt

Det hade varit bättre om du hållit ditt löfte.
Utpumpad ligger jag nu bakom min ordbarriär
Här ser mig ingen
Hoppas kunna göra upp eld framåt kvällningen
koka te och torka kläder.

Hade hela dagen kastat mig mellan presens och pluskvamperfekt
osäker på då och nu.
Jag tror att jag älskar dig fortfarande
men om jag hade vetat vad jag vet nu
skulle jag varit försiktigare med orden.
Kanske älskar jag dig inte längre.
Jag hukar mig bakom orden.
Då, då, då hamrar det i mig.
Och hur var det dessförinnan?

Nu, nu, nu är skyddet jag hukar mig bakom
i hopp om att du snart kommer till min räddning.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-19 16:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist