Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja, jag samlar på sovrum. jag minns dom alla, som jag sovit i. och jag gillar att bläddra stillsamt i mina sovrum. -det känns tryggt.


Hemma, en samling för ett hemligt land


Mitt hemma är i hjärtat
sedan unga år
mitt hemma har jag med mig
vart än skorna står
emellan ögonfransarna
och innan sol n går upp
då kan jag alltid minnas
var rullgardinstroppknopp

Varenda rum jag sovit i
hur solen silat in
och små och stora fönster
och luckor gröna blå
och små porslinsfigurer
och skrin med lackat lock
för alla mina hemma
dom har jag liksom samlat på

Om jag har svårt att sova
så kan jag  räkna rum
och sovningar med dofter
och vindens drag och solens gång
och tidens kraft och fågelsång

Snart sjutti år av sovrum , som minnet har
att bläddra bland
jag tänker: något utav detta
i minnet  borde finnas kvar
när jag når min slutstation,
ett väldigt
hemligt
land




Bunden vers (Annat versmått) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-05-21 22:41



Bookmark and Share


  Feminaz
En text som efterlämnar ett gåtfullt skimmer, livsbejakande och lekfull text för tankarna!
2017-07-25

  Minkki VIP
att bläddra bland sovrum, vilken härlig formulering och idé
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP